Fotograf: Micah Williams

Https SSL certifikat på webshop og hjemmeside

Vil du gerne have en SSL certifikat på webshop og hjemmeside, så den går fra http til https? De fleste ved, at man skal kigge efter den lille hængelås i browseren (https), som symboliser SSL sikring, når vi indtaster personlige oplysninger.

Hvad er SSL certifikat?

SSL er en krypteret sikret linje mellem bruger og webshop som sikre, at der ikke er andre, der opsnapper oplysningerne. Fra starten af 2017 vil Google begynde at fortælle i søgeresultaterne, hvilke sider der ikke er sikret. Det kan betyde en ændring i antallet af brugere på din side.

Hvordan får man https SSL certifikat på webshop?

Et SSL certifikat giver dig mulighed for at vise din webshop i en sikret og krypteret linje, som du får hos din server udbyder (webhotel). Man kan sige, at du køber en slags ”software” hos din server udbyder, som gør, at din webserver pludselig kan kryptere linjen ud til brugeren.

Fordele og ulemper ved SSL certifikatet

På den korte bane er der negative konsekvenser ved at implementere SSL.

I dag starter din webadresse med “http://”, men når du får et SSL certifikat kommer adressen pludselig til at starte med “https://”. Det betyder, at Google skal indeksere alle dine sider fra ny. Der vil derfor være en period,e hvor flere af dine sider ikke er indekseret/ikke kan findes ved at søge på Google. Det kan ikke anbefales, at du implementere det midt i julehandlen.

Omvendt vil Google fra starten af 2017 vise, hvilke sider der er sikret med SSL i søgeresultaterne, og hvilke sider der ikke er. Man behøves ikke at være uddannet i e-handel for at kunne regne ud, at brugerne vælger de sider, der er sikret.

Hos Moonwalk Agency kan vi hjælpe dig med at sætte SSL op på din webshop eller hjemmeside, og sørge for at Google kan finde vej mellem dine gamle og nye sider, når du pludselig får ‘https’ i stedet for ‘http’

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *